Meer resultaten voor trein hoorn medemblik enkhuizen

trein hoorn medemblik enkhuizen

Reisaanbod.
De bus brengt u naar de stoomtram van Hoorn naar Medemblik waar u inscheept voor een koffietafel en een tocht naar het Zuiderzee museum met een unieke historische collectie. De Historische Driehoek is een erg leuke dagtocht, waarin de oude Westfriese steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen door de stoomtram, boot en trein met elkaar worden verbonden.
Omgeving.
De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de 20 km lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die compleet met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven. Veerdienst Enkhuizen Stavoren met het comfortabele salonschip BEP" GLASIUS" over het IJsselmeer. In Stavoren en Enkhuizen kunt u direct na de overtocht op de trein stappen, of met de boot vanuit Stavoren een dag naar het prachtige Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar direct bij het museum wordt aangelegd.
Stoomtram Hoorn Medemblik Wandernan.
Hoorn en Medemblik vv. Het stukje tussen Hoorn en Enkhuizen kun je zelf met de NS doen. Vergeet dus niet je OV-chipkaart mee te nemen! In Medemblik heb je dus maar weinig tijd, ik heb hier wat tips bij! Volwassenen EUR 21., 4-12 jaar EUR 1580., Gezinskaart EUR 68., op de dagen met speciaal arrangement geldt een toeslag. Sinterklaas en kerst. Voor Sinterklaas zaterdag, zondag en woensdagmiddag tussen 15 november en 5 december en tijdens de kerstvakantie dagelijks van 22 tot 28 december zijn er speciale afvaarten. Warme chocomel onderweg, pieten onderweg, en een echte pakjesboot! Tijdens de speciale kerstdagen is stationnetje Wognum omgetoverd in een winterwonderland en mogen de volwassenen een glaasje gl├╝hwein komen drinken. Voor de kinderen is er op beide dagen een kadootje! Aan boord van het schip kun je in het gezellige restaurant met rondom vrij uitzicht een heerlijk appeltaartje eten of een warme chocomel. Je hebt heerlijk de tijd om rond te kijken op dit prachtige schip. Aan boord van de stoomtram worden poffertjes geserveerd. Er is een karretje met wat drinken en snacks. Maar je mag ook eigen meegebracht eten opeten in de trein.
Zesduizend pk stoomt op naar Hoorn Rodi.
Sinds 1950 is dat niet meer mogelijk geweest. De trein wordt getrokken door twee grote stoomlocomotieven van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Deze 110 km/h snelle en 1750 pk sterke locomotieven van de bouwserie 23 zijn in de jaren vijftig gebouwd voor de West-Duitse spoorwegen en kunnen bezoekers snel en comfortabel drie keer per dag tussen beide West-Friese steden vervoeren. Op de stations Hoorn-Kersenboogerd en Hoogkarspel worden de reguliere NS-treinen gepasseerd. De historische veerboot Friesland uit 1956 sluit in Enkhuizen aan op de stoomtreinen voor de vaart naar Medemblik. Vanuit Medemblik kan elk uur naar Hoorn en vice versa worden gereisd met een van de vele extra stoomtrams die de Museumstoomtram dit weekend laat rijden.
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik 13 reviews DagjeWeg.NL.
Prijs geldt voor een enkele reis met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik of omgekeerd. Het tarief voor kinderen geldt vanaf vier tot en met twaalf jaar. Ook mogelijk: maak een rondrit via Enkhuizen met stoomtram, museumschip en/of trein! Bekijk alle tarieven en mogelijkheden op de website.
Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik 2019 Alles wat u moet weten VOORDAT je gaat TripAdvisor.
1 week geleden beoordeeld. Heel leuk om deze tocht te combineren met de boot naar Enkhuizen en dan met de trein weer naar Hoorn. Prachtige omgeving, leuk station in Hoorn en Wognum en dan de havenstadjes Medemblik en Enkhuizen! Datum van activiteit: augustus 2018.
Stoomtram Hoorn Medemblik Korting 2018 Uitmetkorting.nl.
Onderweg stopt de trein op een aantal authentieke stationnetjes, waar je even rond mag kijken en meer leert over de stoomtrein. De stoomtrein maakt onderdeel uit van de Historische Driehoek, waarbij je met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik gaat, met de boot van Medemblik naar Enkhuizen reist en tot sluit van Enkhuizen terug naar Hoorn gaat met de gewone trein.
De Spannendste Tijdreis per Stoomtram en Boot, Museumstoomtram TeamUitstapje voor uw bedrijfsuitje, personeelsuitje, bedrijfsfeest of Uitje door heel Nederland!
De Historische Driehoek is de dagtocht, waarin de oude Westfriese steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen door stoomtram, boot en trein met elkaar worden verbonden. De Historische Driehoek biedt vele mogelijkheden om uw dagje uit in te vullen met de stoomtram of de boot of een combinatie van stoomtram en boot.
Dagtocht vanuit Hoorn museumstoomtram.nl.
Een reis langs stations Wognum, Twisk en Opperdoes. Boot van Medemblik naar het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. De aansluitende boottocht maakt u met het indrukwekkende museumschip Friesland naar het Zuiderzeemuseum of Enkhuizen. De reis compleet met NS. De boot legt aan bij het NS-station Enkhuizen. Ieder half uur kunt u per trein terug naar station Hoorn.
Bello Festival Tentoonstelling Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik Hoorn WhichMuseum.
Speciale gastoptredens worden verzorgd door stoomlocomotieven 01 1075 en 65018 van de Stoom Stichting Nederland te Rotterdam. Zij rijden de Stoom-Sneltrein tussen Hoorn en Enkhuizen v.v. De stoomtramdienst tussen Hoorn en Medemblik zal voor het eerst worden uitgevoerd door acht stoomlocomotieven van ons museum.
Historische driehoek. Met de boot van Enkhuizen naar Medemblik Picture of Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik, Hoorn TripAdvisor.
In your carriage you will experience a story from a bygone era. Between the historic towns of Hoorn, Medemblik and Enkhuizen steamtrams meander from village to village across the Westfrisian countryside and a historic steamer with a fantastic saloon-deck sails along the coast of lake IJsselmeer.

Contacteer ons

++ stoomtram enkhuizen medemblik ++
++ wat te doen in enkhuizen ++
++ sprookjesbos enkhuizen korting ++
++ trein enkhuizen medemblik ++
++ trein medemblik enkhuizen ++
++ stoomtrein hoorn medemblik enkhuizen ++
++ goedkoop hotel enkhuizen ++
++ visrestaurant enkhuizen ++
++ trein hoorn medemblik enkhuizen ++
++ uit eten enkhuizen ++
++ hotel enkhuizen familiekamer ++