Meer resultaten voor adres zuiderzeemuseum enkhuizen

adres zuiderzeemuseum enkhuizen

Bezoekplanner Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Staat Zuiderzeelicht al in je agenda? Kom in de kerstvakantie naar dit sfeervolle evenement! 7C Alle weertypen zijn geschikt voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Het binnenmuseum is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op eerste kerstdag.
Plattegrond Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Het binnenmuseum is de schatkamer van het Zuiderzeemuseum. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis. Met historie, fotografie, streekdrachten, design en een leerzame familietentoonstelling biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils. Naast de tijdelijk tentoonstellingen wordt in het binnenmuseum de grootste verzameling houten schepen in Nederland getoond. Deze historische houten schepen horen tot de meest bijzondere stukken uit de verzameling van het museum. Niet alle pakhuizen staan aanvankelijk aan de Wierdijk. De meeste gebouwen staan jarenlang elders in Enkhuizen.
Home Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Kom in de kerstvakantie naar dit sfeervolle evenement! Naar de volledige agenda van maart. Toon meer maanden. Jubileum voor museum en vereniging Vrienden. Op vrijdag 15 december vond in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de aftrap plaats van een bijzonder project.
Route Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Neem de trein naar het station van Enkhuizen. Het Zuiderzeemuseum ligt op 15 minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven. Wandel vanaf het NS-station langs de oude haven en onder de Drommedaris door.
Prijzen / Tickets Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Lees meer over de rolstoelvriendelijkheid van het museum. Wil je weten of dieren toegestaan zijn in ons museum of heb je een andere vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Wil je met je bedrijf, je familie of je vereniging het Zuiderzeemuseum bezoeken?
Museum Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De themas water, ambacht en gemeenschappen staan centraal.
Het Peperhuis Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Het is gebouwd in 1625, in opdracht van een vermogend zakenman. Ongeveer 50 jaar later nam de VOC het over en gebruikte het voor de opslag van specerijen, thee en textiel. In 1947 werd het Peperhuis geschonken aan het Zuiderzeemuseum.
Openingstijden Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan. Nieuwsgierig naar wat het binnenmuseum je te bieden heeft? Bezoek dan eens onze museumpagina. Bekijk verder onze bereikbaarheidpagina voor informatie over de route en rolstoelvriendelijkheid van het Zuiderzeemuseum. Prijzen / Tickets.

Contacteer ons

++ enkhuizen holland ++
++ enkhuizen hoorn ++
++ adres zuiderzeemuseum enkhuizen ++
++ afstand hoorn enkhuizen ++
++ afstand amsterdam enkhuizen ++
++ restaurant broekhuizen enkhuizen ++
++ trein enkhuizen hoorn ++
++ afstand enkhuizen hoorn ++
++ lichtjesavond enkhuizen 2016 ++